Ortadoğu'nun En Çok Konuşulan Dilleri İle Ortadoğu Ülkelerine Sesleniyoruz



Ortadoğu, coğrafi konumu gereği; sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel, sanatsal ve benzeri alanlardaki stratejik konumundan ötürü, yüzyıllar boyunca çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Değişik zamanlarda, Ortadoğu’nun değişik bölgelerinde hüküm süren farklı siyasal yapılanmalar ve bunların beraberinde getirdiği sosyal, kültürel, sanatsal yaklaşımların ve yaşayışların birbirini etkilemesi ve biçimlendirmesi ile Ortadoğu’ya özgü bir medeniyet atmosferi oluşmuştur. Bunun neticesinde; her medeniyet, kendi nazarında Ortadoğu’nun toplam medeniyet birikimine büyük bir katkı sağlamıştır. Zaman içinde birbiri ile harmanlanan ve kendine özgü bir şekil alan bu medeniyet birikimi, Ortadoğu’ya özgü büyük bir kültürel çeşitlilik oluşturmuştur.
Ortadoğu’nun kültürel çeşitliliği, Ortadoğu’da birçok dilin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Ortadoğu’da yaşayan halkların ürettiği bu dil çokluğu, Dünyanın başka coğrafyalarında pek fazla görülemeyecek türden bir dil zenginliğini meydana getirmiştir. Ortadoğu’daki dil çeşitliliğine ve buna bağlı olarak gelişen lehçe çokluğuna rağmen, bu coğrafyada en çok konuşulan diller; Arapça, Türkçe, Farsça ve Kürtçe’dir. Bunun yanında, küreselleşen dünya ile birlikte İngilizce de Ortadoğu ülkelerinde yaygın olarak bilinmekte ve anlaşılmaktadır.
Ayrıntıya inildiğinde Ortadoğu’da birçok dil ve buna bağlı olarak birçok lehçenin konuşulduğu gerçeğini akılda tutarak, Ortadoğu halklarına genel itibari ile seslenebilmek için temel olarak; Arapça, Farsça, Türkçe ve Kürtçe dillerinde yayın yapmak gerektiği ortaya çıkmaktadır. Ayrıca bu dillere ek olarak globalleşen dünyanın dili olan İngilizceyi de ilave etmek lazımdır.
Buradan yola çıkılarak, beş ayrı dilde yayın yapmak üzere, onbir alan adı satın alınmış ve her birinin internet sitelerinin kurulması işlemlerine başlanmıştır. Buna göre;
Arapça internet sitelerimiz; www.alsharqalawsatmotehade.org ve www.etihadalsharqalawsat.org
Türkçe internet sitelerimiz; www.birlesikortadogu.org ve www.ortadogubirligi.org
Farsça internet sitelerimiz; www.khavarmiyanemottahed.org ve www.ettehadiyekhavarmiyane.org
Kürtçe internet sitelerimiz; www.rojhilatanaviniyayekbuyi.org ve www.yekitiyarojhilatanavini.org
İngilizce internet sitelerimiz; www.unifiedmiddleeast.org ve www.middleeastunion.org ve www.united-middleeast.org
şeklinde alan adı tescilleri gerçekleştirilmiştir.
Türkçe olarak yayın yapan www.birlesikortadogu.org sitesinin yapımı tamamlanmış ve yayına alınmıştır. Halihazırda yapımı bitmiş; ancak testleri devam eden ve yakın bir zamanda yayına başlayacak olan www.middleeastunion.org internet sitesi hayata geçirilecektir. Diğer internet sitelerimizin yapımı da büyük bir hızla devam etmekte olup İnşallah tez zamanda yayına başlayacaktır.
Ortadoğu’nun birleşmesi ve birlik olması fikrinin, tüm Ortadoğu’ya duyurulması hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü; Ortadoğu’ya barışın, huzurun ve refahın getirilmesinin tek yolu budur. Ortadoğu devletleri, birleşmediği ve birlik olmadığı müddetçe, Ortadoğu’da gözyaşı ve kan akmaya devam edecektir. Ortadoğu insanı, şu an kendisinin yaşadığı bu zulmü, çocuklarının ve torunlarının da yaşamasını istemiyorsa; birleşmek ve birlik olmak için bugünden çalışmaya başlamak zorundadır. Ortadoğu’nun birleşmesi ve birlik olması fikrinin, Ortadoğu’yu güzel bir geleceğe taşımak için tek çıkış yolu olduğu ve Ortadoğu ülkelerinin bunu muhakkak benimsemesi ve bu yolda çaba göstermesi gerektiği, Ortadoğu halklarınca tam olarak idrak edilmediği müddetçe, Ortadoğu’da daha uzun yıllar gözyaşı akmaya ve kan dökülmeye devam edecektir.
Ortadoğu’nun geleceğini en güzel bir biçimde şekillendirebilmek için, Küresel güçlerin oyunlarına gelmeden; Ortadoğu ülkelerinin güçlerini birleştirerek; barış, huzur ve refah içinde yaşayan bir Ortadoğu inşa edilmesi pekala mümkündür. Bunun için öncelikle; Ortadoğu insanının, bireysel olarak birleşme ve birlik olma fikrini benimsemesi; sonrasında Ortadoğu halklarının, toplumsal bilinç düzeyinde birleşme ve birlik olma fikrini içselleştirmesi; daha sonrasında ise Ortadoğu devletlerinin, siyasal, sosyal ve ekonomik bir strateji olarak birleşme ve birlik olma fikrini temel politikaları haline getirmesi ve en nihayetinde birleşme ve birlik olma fikrinin somutlaştırılarak hayata geçirilmesiyle Ortadoğu ülkelerinin birleşmesi ve birlik kurması sağlanabilir.